indian porn max aloha tube 8 family porn best malay porn hub エロ動画 วิดีโอเอ็กซ์ أنبوب الجنس العربي

Travelog Misi 11.0

“Ammar, dah sedia ke kita untuk mati?”

Lenaku dikejutkan dengan satu bunyi yang begitu kuat, bingkas aku bangun untuk menganalisa. Bunyi seperti guruh, tetapi nadanya seakan lebih rendah dan garau membuat jiwa ala pejuangku goyah. Aku selak langsir sedikit dan aku nampak cahaya kemerah – merahan. Kabur. Kaca tingkap separa legap bertekstur itu membatasi penglihatan. Mungkinkah ketakutan yang membelenggu kami disini bakal …

“Ammar, dah sedia ke kita untuk mati?” Read More »

Hari dah nak gelap

Hari dah nak gelap. Cuaca makin sejuk. Kami dinasihatkan untuk tinggalkan kem sebelum malam atas faktor keselamatan. Aku ternampak budak lelaki bersendirian di bawah pokok. Aku tegur, tak disambut. Mukanya nampak sedih. Aku tegur lagi. Masih tak disambut. Kali ni aku yang sedih. Mungkin dia memikirkan nasibnya yang entah sampai bila nak tinggal di kem. …

Hari dah nak gelap Read More »

Sehingga kita ketemu lagi….

Sehingga kita ketemu lagi…. Kerja yang payah akan menjadi mudah dengan izin Allah. Sebab itu dalam semua perkara “naiwaitu” adalah asas yang akan menentu dan mencorakkan apa juga perbuatan. Bagi si anak, kerja yang dilakukan juga akan “dipermudahkan” dengan restu daripada kedua ibu bapa manakala untuk si isteri perkenan sang suami adalah kunci yang membawa …

Sehingga kita ketemu lagi…. Read More »

Syria Care Camp

When your organization has a camp named after it even when its already dark and you have to use the light from the van you’re riding, you need to take a photo. الحمدلله الذي به تتم الصالحات Ustazah SakinahAtma, Syria28/11/2019 #travelog#syriacarecamp#misikemanusiaansyriacare11#bantuanmusimsejuk7

Kedinginan pada waktu malam di Syria sekarang sukar untuk mereka lalui…

Kedinginan pada waktu malam di Syria sekarang sukar untuk mereka lalui tanpa persediaan secukupnya. Sekarang pun sudah sejuk apatah lagi apabila suhu bakal menjunam pada hari-hari akan datang. Mereka terpaksa bergantung kepada ranting-ranting pokok zaitun jika tiada diesel, birin atau kayu api. Ketika saya sampai ke kem itu keadaan dah mula gelap. Saya ternampak sekumpulan …

Kedinginan pada waktu malam di Syria sekarang sukar untuk mereka lalui… Read More »

Kami bergambar buat kali terakhir sebelum kami keluar dari Syria

Kami bergambar buat kali terakhir sebelum kami keluar dari Syria buat kali kedua dan terakhir untuk misi kali ini. Kali pertama adalah dari pintu Al-Raie dan kali ini melalui Babul Hawa.Perasaan begitu bercampur baur pada ketika itu. Yang pasti mesti ada rasa gembira kerana bakal berjumpa keluarga. Namun terasa sedih meninggalkan bumi barakah Sham. Sayu …

Kami bergambar buat kali terakhir sebelum kami keluar dari Syria Read More »

Kotak coklat dari Malaysia.

Kotak coklat dari Malaysia. Sewaktu saya dan para petugas misi tiba di Al Bab, utara pinggiran Aleppo Syria, kami terus dibawa ke gudang menyimpan selimut dan pek-pek makanan yang bakal diagihkan. Kemudia kami ke gudang lain yang menempatkan birin iaitu biji zaitun yang telah dikisar. Setelah minyak dikeluarkan hampasnya dikering serta dimampatkan untuk menjadi sejenis …

Kotak coklat dari Malaysia. Read More »

Saya,cucu-cucu serta sampul bermakna.

Saya,cucu-cucu serta sampul bermakna. Dewan yang cantik ini dipenuhi 150 anak-anak yatim yang ditaja rakyat Malaysia melalui The Orphans Project by Syria Care. Mereka diraikan dalam satu majlis dengan wang tajaan dan hadiah. Dan paling istimewa mereka dapat melihat insan-insan di Malaysia yang walaupun tidak dikenali tetapi telah sudi membantu kelangsungan hidup mereka. Wajah-wajah ceria …

Saya,cucu-cucu serta sampul bermakna. Read More »